Asculta Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

vineri, 7 mai 2010

Solutia MEA anticriza

Urmaresc de cateva zile ceea ce se intampla in minunata Romanie...Da, e criza! Ieri, presedintele-premier a avut tupeul de a iesi intro declaratie politica si de a ne anunta solutiile anticriza propuse de guvernul lui.
Deci, ni se micsoreaza salariile, ni se micsoreaza pensiile, ni se micsoreaza...etc...Nu comentez la toate astea! Este deja prea mult, e mult peste puterea mea de intelegere! Incerc sa gasesc solutii in acest moment!
Si solutia mea, la 25 de ani, cu un copil de crescut, este in felul urmator:
Ma duc in fata Cotroceniului, cu Rares, fiul meu de aproape un an si il las acolo, sa mi-l creasca Basescu!!! Pentru ca eu nu mai am cu ce!
Mai e ceva ce nu inteleg: de ce stam? De ce ne complacem intro astfel de situatie? De ce nu facem nimic? De ce grecii ies in strada pentru a-si cere drepturile si noi nu? Ne este chiar atat de greu, astia 50% care nu l-am vrut pe Basescu sa-l dam jos?

13 comentarii:

Eduard STEFAN spunea...

Cine sa il de-a jos pe Basescu? Poate doar Dumnezeu, ca poporul asta de cand e el a fost dezbinat si fricos dand dovada de multa lasitate si adoptand pozitia strutului de-a lungul istoriei. Atata timp cat va exista mentalitatea ca poate fi si mai rau, nimeni nu va face nimic, si "rahat" daca ii dau astia sa manance el va considera ca e bun si "rahatul" decat nimic. O alta mentalitate gresita de oameni care gandesc cu un singur neuron e de genul: si daca il dam jos pe asta, pe cine sa punem, ce e altul mai bun sau care sa fure mai putin? Ce sa mai vorbim de clasa politica care cu mici exceptii e toata o apa si un pamant. Chiar daca ar vrea sa faca ceva clasa politica nu va face pentru ca sunt destui "dalmatieni" printre ei care sunt speriati ca daca nu fac "ciocul mic" l-i se va arata pisica, pardon dosarul. Alta mentalitate fascinanta a multor indivizi e de-a dreptul stupida, de genul: nu e de vina Basescu, el vrea sa faca dar nu a putut pentru ca a fost vremea urata, a plouat, era deranjat la stomac, etc., si cand a fost ministru nu a avut fonduri saracul, cand a fost primar nu a avut consiliu, cand a devenit presedinte, nu a avut guvernul, la al doilea mandat are guvennul dar e de vina parlamentul, o sa aibe si parlamentul si toata tara dar nu va face nimic ca nu il lasa Uniunea Europeana, americanii, rusi, etc., mereu va exista ceva care se va opune si nu-l va lasa sa faca treaba, sa faca atatea lucruri bune pentru poporul lui din cauza caruia nu poate sa doarma noaptea saracul cand il vede cum se chinuie in lipsuri si saracie.

Andreea Alexandra Iancu spunea...

Si atunci, Edy, ce facem?

Eduard STEFAN spunea...

Noi doi stim ce sa facem, dar ce o sa faca restul de vre-o 22 de milioane? Or sa taca si-or sa inghita ca asa e traditia.

Anonim spunea...

5 milioane de romani l-au votat pe basescu. S-au furat sute de mii de voturi, poate 1 milion, dar tot raman 4 milioane. La acestia se adauga si cei indiferenti, care n-au fost la vot, aproximativ 40~50%. Acum romanii au ce si-au dorit sau ce merita, pe basescu, udrea, videanu si pedeul fost socialist, mai nou populist, asa-zis de dreapta. Solutia poate veni o data la 4-5 ani, daca am gresit acum murim de foame, asa e in viata, asa ca data viitoare mergeti la vot si nu mai risipiti voturile pe geoana!

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

E greu Andreea, e greu ca ne-am obisnuit asa....
Totusi, eu cred ca asta e inceputul sfarsitului...
Sa speram ca nu al romanilor!!!

Andreea Alexandra Iancu spunea...

Ne-am obisnuit asa? Eu credeam ca suntem niste luptatori!

Eduard STEFAN spunea...

Asa e, suntm niste luptatori, ne luptam cu problemele zilnice, cu necazurile, saracia, dar niciodata cu ei care le creaza.

MARIN spunea...

Sunteti o persoana fericita si aveti cea mai mare motivatie posibila din lume-copilul- pentru a lupta.

Anonim spunea...

Howitzer says:
Aaaaa.... Aveţi 25 de ani...
Eu am prins şi mineriadele în stradă (am scăpat de ciomăgeală...)
NU MAI CRED ÎN REVOLUŢII ŞI REVOLTE
Sunt ca valurile pe care fac surfing ... "profesioniştii"...
Neo-securiştii... Umbrele violete... Ziceţi-le cum vreţi...
Şi întâiul iubit al ţării ÎŞI TRAGE "impactul" din conflicte...
Whooom whooom

Andreea Alexandra Iancu spunea...

Aham, nu mai credeti in revolutii. E foarte bine! Acceptam si solutii pasnice...solutii sa fie!

Ioana spunea...

Andreea are pentru ce sa lupte:un copilas, la fel ca si mine, DAR nu ne baga nimeni in seama. Tot de la cei care muncesc si se spetesc vor sa ia, cum sa cresti un copil cu 600 RON si sa platesti si chirie, ca mine, avand in vedere ca eu am muncit pt dreptul de a creste decent acest copil abia venit pe lume. Nu am stat cu mana intinsa si statul castigat de pe spinarea mea...si atunci? solutii pasnice? nu par sa functioneze.

Anonim spunea...

Ne miscam din nou! http://victorionescu.wordpress.com/2010/05/12/actiune-tnl-pe-15-mai/

Oana spunea...

Andreea,

Este un miting luni, ora 12, in fata guvernului, miting pt care s-a obtinut autorizatie si este promovat intens pe forumul desprecopii.ro; poate ar trebui ca cei invitati de tine pe facebook sa ii directionezi catre acolo luni, s afim toti intr-un singur loc. asta ca sa nu venim maine 10 persoane la cotroceni si sa ne mai primim si amenzi ca nua vem autorizatie. astept sa-mi spui parerea ta