Asculta Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

marți, 28 decembrie 2010

Sanatatea in ajunul CraciunuluiSub nicio forma sa nu va imbolnaviti in Ajunul Craciunului! Bine, de preferat este sa nu va imbolnaviti, dar daca o faceti, sa nu fie in Ajunul Craciunului!
Din pacate pentru mine, fiul meu a fost racit. Si-a luat tratamentul si m-am trezit pe 24 decembrie la orele 15:00 ca avea febra 41! Am aruncat cateva hainute pe el si am zburat la spital la urgente. Asta se intampla undeva intr-un micut oras din Moldova. La urgente, niciun pediatru. Doar o tanti doctor de garda. Care ridica din umeri nestiind ce sa-i faca bietului copil. Am cerut eu sa-i puna un supozitor cu paracetamol si algocalmin. Ea... ridica din umeri.

- Ce sa facem, doamna? E Ajunul Craciunului... Nu mai e niciun medic la pediatrie, nicio asistenta!
- Ma scuzati ca nu ne-am pogramat boala, i-am replicat.


Vazand ca nu mi se acorda niciun ajutor, am solicitat o salvare sa plec cu copilul la Focsani. Consternare. Salvare? In Ajunul Craciunului?! Dupa ce i-am explicat consecintele febrei 41 la copii, convulsii si alte alea, am reusit sa fac rost de o salvare si am ajuns la Focsani la Spitalul Judetean. Acolo, am gasit un pediatru. Diagnostic: faringo-amigdalita. Tratament: multe antibiotice, alte chestii antialergice (copilul avand 1 an si 7 luni), branula, etc. Pe care le-am cumparat... pe toate! Spitalul nu avea nici macar leucoplast!!! Am cumparat inclusiv serul fiziologic!

In fine, Rares e bine acum! Asta e cel mai important.

Si... Craciunul vostru cum a fost?

Un comentariu:

MedComp spunea...

Pentru romanul de rand e foarte greu sa lupte cu sistemul mafiot care a pus stapanire pe Romania. Sunt insa situatii in care, cel putin partial, o poate face. De exemplu cand primeste o reteta pentru medicamente compensate.
Cand medicul prescrie un medicament compensat nu-l prescrie sub denumirea comerciala ci sub denumirea comuna internationala.
Putini pacienti stiu ca, de cele mai multe ori, sunt mai multe medicamente care contin substanta activa recomandata de medic.
Atunci cand merg la farmacie ca sa-si ridice medicamentele, farmacistul, care-si cunoaste foarte bine interesul, le ofera, de obicei, cel mai scump medicament din listele cu medicamente compensate.
Exemplu 1: Daca medicul prescrie INDAPAMIDUM 1.5mg (Denumirea comuna internationala), farmacistul ii va oferi, aproape intotdeauna, pacientului medicamentul TERTENSIF 1.5mg, produs in FRANTA, care costa 21 de lei/30 de bucati. Aproape niciodata nu-i va oferi medicamentul INDAPAMIDA MYLAN 1.5mg, produs tot in FRANTA, medicament echivalent cu TERTENSIF 1.5mg, dar care costa 12 lei/30 de bucati.
Exemplul 2: Daca medicul prescrie BISOPROLOLUM 5mg (Denumirea comuna internationala), farmacistul ii va oferi, de cele mai multe ori, pacientului medicamentul CONCOR COR, produs in GERMANIA, care costa 74 de lei/100 de bucati. Aproape niciodata nu-i va oferi medicamentul BISOGRAMA 5, produs tot in GERMANIA, medicament echivalent cu CONCOR COR, dar care costa 25 lei/100 de bucati.
Exemple ca acestea pot fi date pentru aproape toate medicamentele din listele de medicamente compensate.
Asta se intampla pentru ca lui, farmacistului, ii convine sa vanda cele mai scumpe medicamente din lista. Statului nu-i pasa pentru ca el deconteaza acceasi suma pentru oricare medicament din lista de compensate.
MEDICAMENTECOMPENSATE.RO permite pacientului sa se informeze si sa aleaga in cunostinta de cauza.
E timpul sa le aratam celor care se-mbogatesc nemasurat pe seama lipsei de informare a romanilor ca situatia incepe sa se schimbe. Si ca in curand ar fi posibil sa nu-si mai permita deplasari cu elicopterul sau iahturi de sute de mii de euro.
Fiecare dintre noi poate face ceva in acest sens.
Ce poti face tu pentru asta?
- Cauta in MEDICAMENTECOMPENSATE.RO toate medicamentele compensate prescrise tie sau membrilor familiei tale. Ajuta-i pe parintii sau pe bunicii tai sa nu se mai lase jecmaniti de mafioti.
- Ajuta toate cunostintele tale care nu pot din diverse motive sa foloseasca MEDICAMENTECOMPENSATE.RO sa-si aleaga medicamentele compensate cel mai potrivite cu dorintele sau cu bugetul propriu
- Trimite acest mesaj prin e-mail, messenger, retele de socializare sau orice alt mijloc tuturor prietenilor tai sau cunostintelor tale.
SA LE ARATAM CA PUTEM FI CEL PUTIN TOT ATAT DE DESTEPTI PE CAT SE CRED EI!