Asculta Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

vineri, 28 ianuarie 2011

S-a fumat doctrina?!?

... Si eu de ce nu am stiut nimic?
Astazi pe minunatul Facebook, un coleg de partid pe care il respect si il apreciez foarte mult, m-a abordat cu o intrebare in aparenta normala: Ce parere am de alianta?. Mi-am exprimat parerea care nu era in concordanta cu parerea domnului si nu acuz asa ceva. Suntem oameni diferiti cu opinii diferite si respect acest lucru. De asemenea, plecata de la 8 dimineata de-acasa, chiar n-aveam chef de o disputa pe teme doctrinare s.a.m.d.

Domnul a continuat. M-a intrebat motivele alegerii mele. Zambind online, i-am spus ca pot sa ii dau o multime de motive pentru care alegerea lui este buna, dar ca motivele mele sunt un picut mai simple: cred in doctrina si in identitate. Mi-a dat intr-adevar o serie de motive pentru care alegerea dumnealui este buna. Le-am inteles, le-am respectat si am sperat din tot sufletul ca si dumnealui sa faca acelasi lucru vizavi de motivele mele. Nu s-a intamplat acest lucru. A inceput sa-mi expuna experienta dumnealui - pe care sunt foarte sigura ca o are, cifre, matematica, sistem electoral.

Eu, recunosc, putin timorata, am adus aminte de doctrina si pentru ce am intrat eu in acest partid. Raspuns: "stanga - dreapta, astea sunt fumate!. Se vorbeste de postdemocratie, de buna guvernare". Mi s-a spus ca pun prea mult suflet si prea putina ratiune.

Din cate mi-aduc eu aminte, marile realizari s-au facut cu sufletul! Si prefer sufletul si coloana vertebrala ratiunii si motivatiilor aritmetice ale bunei guvernari. Poate eu gresesc, poate dumnealui are dreptate, poate invers... dar...

6 comentarii:

Anonim spunea...

Andreea, o atare discutie nu mai are sens, lumea PNL-ista, o parte a ei, vrea la guvernare oricum ar fi.....
Asadar.......

Anonim spunea...

a fumat-o cine a avut-o

Ramona spunea...

Inca mai sunteti liberali adevarati in PNL?
Nu v-ati amestecat cu tărâţa aliantei?

Andreea Alexandra Iancu spunea...

@Anonim 1: La guvernare, la guvernare... Dar s-a gandit cineva ce facem cand ajungem la guvernare? Cum? De ce?

@Anonim 2: Sa se fumeze, dar s-o stim si noi!

@Ramona: Nu stiu daca e vorba de liberalism adevarat, dar cu siguranta e vorba de onoare.

Anonim spunea...

Boicu Alin

Aveţi dreptate RAŢIONAL, nu numai "cu inima"... Pe de altă parte - păstrând doctrina în suflet acum suntem în război, nu sunt "vremuri normale"...

Anonim spunea...

cred ca nu va tine mult...avand in vedere naravurile noastre... si echipa, Ponta premier?!? ha,ha
Antonescu il va umili cred cu prima ocazie, o sa vedeti...Nu are nici o treaba cu economia etc..mai degraba socrelu dumnealui Ilie Sarbu..