Asculta Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

marți, 22 martie 2011

De ce fac politica?


De cateva zile ma framanta aceasta intrebare.

Am intrat in PNL in septembrie 2003, la cateva luni dupa ce am implinit 18 ani. De atunci sunt implicata neincetat, desi am avut probleme, desi am fost suparata, desi ma asteptam la mai multe... In doua luni implinesc 26 de ani.
Pe 19 martie au fost alegeri la ONFL. Am fost direct implicata in campania uneia dintre echipe. Am muncit atat cat poate rezista un om fizic. Am ajuns acasa sambata seara cu picioarele umflate si cu unghiile insangerate pentru ca m-au strans pantofii. Eram nedormita de 33 de ore si mancasem un sandvis in acest timp.

De ce?

Pentru ca eu cred in acest drum. Pentru ca eu stiu ca aceasta este legenda mea personala. Pentru ca eu simt ca asta trebuie sa fac. Pentru ca eu ma implic. Si oricat de nesemnificativa ar fi implicarea mea, eu sunt acolo. Pentru ca uneori, un singur om face diferenta. Pentru ca eu nu renunt. Pentru ca mi-am oblojit ranile si a doua zi amj luat-o de la capat. Pentru ca nimic nu ma poate opri.

Cati dintre voi o pot face? Nu conteaza... Un om poate face diferenta.

Incearca o zi din viata ta sa faci orice cu pasiune, fara sa te gandesti la ce ai putea castiga, fara sa te gandesti la dedesubturi, doar pentru placerea lucrului bine facut!

10 comentarii:

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Andreea, ceea ce faci tu este absolut normal, mai bine zis ar trebui sa fie asa, pentru un membru de partid....Dar, pentru ca intotdeauna este acest "dar", activitatea acestui "tip" de membru de partid este, deseori, folosita de cei pentru care muncesti pentru ca, dupa ce-si ating obiectivul, sa te uite....Si o iei din nou de la capat, cu un alt obiectiv, cu o alta echipa, pentru un alt lider samd.
Andreea, TU CAND CREZI ca vei putea face politica si pentru tine, astfel reusind sa faci politica si pentru ei...OAMENII ???

Andreea Alexandra Iancu spunea...

Ai atins un punct foarte dureros, Costi. De ce crezi ca am facut paralela cu 18 ani si 26? Se pare ca sunt exact in acelasi punct ca atunci...
Oricat de multa experienta as fi acumulat, oricat de desteapta, creativa, muncitoare as fi, se pare ca nu pot trece de punctul in care sunt "fata buna la toate", dar pe care toti o uita cand s-a incheiat proiectul...
Este frustrant, recunosc, dar nu am deocamdata alta solutie decat sa continui...

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Fiind "taur", cred ca perseverenta ta o sa dea roade..... BAFTA !

MARIN spunea...

Stimata Doamna,
Va inselati ! Desi am colaborat forte putin (si asta nu din motive ne ce pot fi imputate noua) eu, personal, am o alta parere despre dvs.; sunteti foarte ambitioasa si, intr-adevar, puneti mult suflet in ceea ce faceti. Dezamagirea dvs. o inteleg perfect dar, nu va lasati coplesita de reactia celor din jur; intotdeauna va fi cineva care va va apreciaza si, acel cineva, nu va va spune nici-odata acest lucru dar, va conta foarte mult pe dvs. atunci cand va fi cazul.

Anonim spunea...

Stimata doamna,
V-ati intrebat vreun moment care sunt rezultatele la nivel general ale zbaterii dumneavoastra? Faceti parte dintr-un partid care are cea mai mare sustinere in randul alegatorilor de 20-30 de ani,persoane extrem de tinere si care au dorinta REALA de a schimba ceva in aceasta tara. Din pacate optiunile nefericite facute de liderii PNL in ultimii 20 de ani spulbera constant increderea electoratului si munca depusa de oameni ca dumneavoastra. Propunerea ca Regele Mihai sa devina presedinte, propunerea ca un sas(doar pe considerente etnice) sa devina prim-ministru, iar acum aceasta absolut nefericita coalitie cu PSD si PC se numara printre gafele majore facute de conducerea dumneavoastra. Actiunile PNL seamana cu mitul lui Sisif - pe cand construiti ceva credibil, spulberati totul dintr-o miscare.Pacat pentru ideea liberala, mare pacat !

Ramona spunea...

Felicitari si succes!
Cand tu o sa reusesti, inseamna ca in Romania se va face o altfel de politica decat cea de astazi.
Partdul l-ai ales bine, ai acolo doamne si domnisoare tinere si cu experienta de la care sa inveti si cu ajutorul carora sa reusesti, doar ca din cauza aliantei in care sunteti astazi, lumea va amesteca cu PSD-ul si stim de la Marean, cum se fac promovarile in PSD.
Bafta!

Ramona spunea...

"De ce fac politica?"
Pentru copiii tai si pentru copiii nostri, atata timp cat faci politica pentru oameni.
Majoritatea politicienilor fac astazi politica pentru ei, nu pentru oameni.
Succes!

Andreea Alexandra Iancu spunea...

@Dl. Marin: va multumesc foarte mult pentru cuvintele frumoase si sper din tot sufletul sa aveti dreptate.

@Ramona: Intr-adevar, pentru copilul meu si viitorul nostru o fac.

Anonim spunea...

Hm...poate ca vrei sa(ti) demonstrezi ceva, si nu ai gasit alta cale mai buna....

Asta imi aduce aminte de o replica dintr-o carte despre intelepciunea tolteca....Miguel Ruiz isi intreaba mentorul-bunic: "Cand o sa stiu ca am ajuns acasa?" ? La care acesta raspunde: "Cand nu vei mai simti nevoia sa fii tu".

Marius

Anonim spunea...

Si cu florile cum e>