Asculta Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

vineri, 17 decembrie 2010

Impresii... de sarbatori!


Vine Craciunul!
Nu pot sa ma bucur. Parca e din ce in ce mai rau in fiecare an. Da, e o sarbatoare in care trebuie sa te bucuri, dar... Poti oare sa te bucuri cand te zbati sa pui ceva pe masa, sa le iei ceva din ce in ce mai simbolic celor dragi?
Impresiile din acest an sunt:

1. Ninsoarea
Din nou, ne-a luat pe nepregatite. Din nou, ambuteiaje in Bucuresti si toata tara. Oficialitati care se lupta cu nametii. Masini blocate. Frig. Nimic mai mult de spus.

2. Iedutul
Ieri in taxi. Seara. Am plecat de la birou si ma indreptam spre partid. Prinsa in trafic, urmaream jocul fulgilor pe strazi. Ceva ireal si de poveste. Si ca sa fie totul de poveste... poate a fost doar imaginatia mea, dar am vazut pe undeva pe la Trafic Greu o fetita alergand cu un ied in brate. Poate in unele case povestile devin realitate. A fost ceva magic, magia Craciunului. Inconjurata de luminile orasului, de fulgi de nea jucausi, o fetita isi implinea un vis.

3. Ajutoarele
M-am intalnit cu cativa colegi de partid sa inauguram noul sediu din Militari. La un moment dat, intra in casa un tanar pe la 27-28 de ani. Si tot ce m-a frapat au fost ochii. Cata durere, cata suferinta, cata rusine... Cu tremur in glas, ne-a intrebat daca oferim si ajutoare. Am resimtit in acel moment o durere ca si cum cineva mi-ar fi bagat un fier inrosit in stomac. Da, l-am ajutat. Si mi-am adus aminte ca il cunosc. Am locuit intr-o perioada in zona respectiva si stiu ca el si sotia lui au un copil foarte bolnav. L-am mai ajutat in cateva dati, asa cum l-am ajutat si aseara. Dar durerea din ochii lui... n-o s-o uit prea usor. Nu pot sa nu ma gandesc la cati oameni sunt in aceasta situatie. Asta nu mai e magia Craciunului, ci magia Guvernului.

Urarea de "Sarbatori fericite!" a ajuns sa fie ca un pumn in plina fata! Nu pot sa nu ma gandesc in cate case un cozonac fierbinte este un lux. In cate case bradul a devenit ceva optional si ne multumim cu o crenguta? In cate case abia reusim sa punem ceva pe masa? In cate case ne gandim cum sa-i facem fericiti pe cei dragi? In cate case, Craciunul este doar durere?

4 comentarii:

Lucian spunea...

Salut,Andreea!Intr-adevar,am ajuns sa nu ne mai dorim nici macar o sarbatoare!Craciunul ar trebui sa fie un moment magic din viata fiecarui om!Ne simtim, de parca cineva...ne impune un gest "sublim"de hibernare,o deformare spatio-temporala!E trist,e dureros,saracii copii!

MARIN spunea...

Dupa 21 ani de asa zisa democratie, acest popor este din nou foarte greu incercat. Suferinta sufleteasca, lisurile materiale, neincrederea in ceva mai bun, greutatile vietii in general i-au impovarat mult pe romani. Este groaznic sa vezi atata suferinta in jurul tau si sa nu poti face absolut nimic. Dar poate vraja sarbatorilor ce se apropie ne face sa mai uitam de necazuri

Lucian spunea...

Socant!Sa te bucuri de fericire doar cateva clipe pe an,cu gandul la anul care urmeaza,hm,trebuie sa ai un caracter mai dur decat diamantul!Sincer, te cuprinde sentimentul trairii-n van!Cati oameni din tara asta crezi ca se pot descurca in asemenea conditii? Ai dreptate pana la urma,optimismul nu se poate pierde si nu
-l poate lua nimeni!

Horatiu Buzatu spunea...

Foarte frumoasă fotografie de iarnă !