Asculta Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

miercuri, 1 iunie 2011

Primarul - the final frontier

Legea privind alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin a starnit deja multe controverse si opinii impartite, chiar si printre cunoscutii mei.
Pe principiul Two (sau mai multi) men in, one man out!, Parlamentarii au decis zilele trecute ca acela care are un vot in plus fata de restul jucatorilor sa fie primar.

Foarte interesant!
Data fiind frenezia sondajelor care impanzesc mediul online si nu numai, ne bucuram cu totii ca niste copii (ca tot e 1 Iunie) la prajitura promisa. Majoritatea privim cu ochii larg inchisi (se pare) la stralucitul viitor si la cum o sa-i macelarim pe PD-isti.
Oare? Chiar asa sa fie? Pe bune acum... Chiar n-am invatat nimic din alegerile trecute? Chiar vrem sa repetam scena, proasta de altfel, cu "Mihaela, dragostea mea"? Chiar o sa ne imbatam iarasi cu apa rece in urma sondajelor ca mai apoi sa aratam cu degetul "Cuuum? Ca aveam in sondaje 156%... dar au furat... ca galeti... ca ulei... ca orez... ca bani... ca furt... etc".

Sa nu uitam ca politica, la fel cum fotbalul se joaca pe goluri, se joaca pe voturi. Sa nu uitam ca, desi PD-ul porneste cu sansa a doua, e totusi un jucator care intoarce situatia in favoarea lui in ultimul moment. Sa realizam ca isi pregatesc terenul din ce in ce mai bine... in timp ce noi stam si cascam gura la tabela de marcaj.

Hai sa fim profesionisti!

Un comentariu:

transildania spunea...

Corect!
Atitudinea de a se baza pe sondaje si a spera la o victorie si mai facila este absolut paguboasa.
In plus legea este profund nedemocratica si in opinia mea neconstitutionala cum am argumentat aici:

http://transildania.wordpress.com/2011/06/01/definitiv-romania-nu-mai-este-o-tara-democratica-udmr-ul-a-renuntat-la-d/