Asculta Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

joi, 24 noiembrie 2011

Ce ne asteapta dupa 2014?

Ieri, 23 noiembrie, Comisia Europeana a publicat comunicarea ERASMUS FOR ALL: The EU Programme for Education, Training, Youth and Sport.

Conform acestei propuneri, din 2014, Erasmus for all este programul de finantare pentru educatie, formare profesionala si tineret care va inlocui (printre altele) si actualele programe comunitare Invatare pe tot parcursul vietii si Tineret in Actiune. Accentul va fi dat de Mobilitatea bazata pe invatare (Learning Mobiliti of the Individuals), care va beneficia de aproape doua treimi din buget, alaturi de Cooperare pentru inovatie si bune practici (Cooperation for innovation and good practices) si Sprijin pentru reforma de politici (Support for policy reform).

Cu un buget propus de 19 miliarde de Euro pentru o perioada de sapte ani (2014 - 2020), daca s-ar aproba in aceasta forma s-ar dubla practic finantarea actuala.

Mai multe informatii, pentru cei interesati, gasiti la http://www.tinapse.ro/home/tia-general/2014/erasmus-for-all. Tot pe tinapse.ro (care este un portal colaborativ initiat de Fundatia Life printr-un proiect Tineret in Actiune) a fost lansata si o discutie cu privire la avantajele si dezavantajele propunerii Comisiei Europene la http://www.tinapse.ro/home/tia-general/2014/avem-o-propunere-a-comisiei-europene-pentru-viitoare-generatie-de-programe

Niciun comentariu: