Având în vedere că:
- Actuala clasă politică din România traversează o perioadă incertă din punct de vedere doctrinar. Preşedintele Băsescu a avut nenumărate încercări de a diviza partidele politice, începând cu PNL în 2007 prin plecarea viitorilor membri PLD conduşi de Theodor Stolojan, continuând cu scindarea PNŢCD în cele două facţiuni conduse de Radu Sârbu şi Marian Miluţ, cel din urmă oferindu-i marinarului susţinerea pentru candidatura la Preşedinţie. Băsescu îl ajută în prezent pe fostul lider social-democrat Gabriel Oprea, să creeze un nou partid de stânga prin cumpărarea de parlamentari din rândurile opoziţiei;
- Toate aceste iniţiative şi demersuri ale preşedintelui au drept scop crearea unei majorităţi confortabile în Parlamentul României, ce i-ar permite schimbarea legii electorale şi revizuirea Constituţiei României după bunul-plac, astfel încât să transforme România într-o republică prezidenţială cu tendinţe totalitare după modelul republicii ex-sovietice Belarus condusă de Aleksandr Lukasenko;
- În planul administraţiei publice locale şi centrale ne confruntăm cu un grad mare de corupţie şi birocraţie, prin promovarea unor politici clientelare de partid ce au drept scop parvenirea apropiaţilor PDL prin furt din banul public, după modelul contractelor Ridzi. Astfel vrem să atragem atenţia că maniera în care se face politică astăzi este una de promovare a nepotismului şi a clientelei politice, de recompensare a activiştilor de partid cu funcţii în administraţia publică, după criterii politice;
Propunem următoarele:
- Susţinerea lui Crin Antonescu deoarece a reuşit să convingă o parte din electoratul nehotărât, dintre care mulţi tineri, devenind un model demn de urmat printre aceştia;
- Susţinerea proiectului „Prin noi înşine, ACUM” de reformare a clasei politice, deci şi a Partidului Naţional Liberal, prin sprijinirea moţiunii lui Crin Antonescu bazată pe echipă şi soluţii, având ca suport o viziune;
- Sprijinirea lui Crin Antonescu în a duce Partidul Naţional Liberal la un procent de 30%, astfel încât să devină principalul partid de guvernare după câştigarea alegerilor parlamentare din 2012.
Să ne aducem aminte că peste două milioane de oameni au facut parte din „Echipa lui Crin” şi acum trebuie să continuăm Revoluţia Bunului Simţ!
IA ATITUDINE ALĂTURI DE NOI:
Andreea Alexandra Iancu
Adrian Cătălin Baston
Bogdan Gabriel Brezeanu
RĂMÂI ÎN ECHIPA LUI CRIN ŞI SEMNEAZĂ PETIŢIA!
http://www.petitieonline.ro/petitie-p04365049.html
duminică, 28 februarie 2010
vineri, 26 februarie 2010
Uninominal VS Lista
Dupa razboi, multi viteji se arata! Presupun ca foarte multi uita cum a stat treaba in primul tur de alegeri:
Crin - 2 milioane
Basescu - 3 milioane
Geoana - 3 milioane!
Reactia unui prieten vis-a-vis de uninominal vs lista:
eu ii acord sansa lui crin sa duca PNL la peste 20% si sa schimbe ordinea partidelor pe scena politica iar schimbarea legii electorale sa fie in avantajul nostru. PDL are deja majoritate ca sa sustina guvernul, urmatoarea tinta e majoritate ca sa schimbe legea electorala cu uninominal intr-un tur sau in 2 tururi ca la primari.
Crin - 2 milioane
Basescu - 3 milioane
Geoana - 3 milioane!
Reactia unui prieten vis-a-vis de uninominal vs lista:
eu ii acord sansa lui crin sa duca PNL la peste 20% si sa schimbe ordinea partidelor pe scena politica iar schimbarea legii electorale sa fie in avantajul nostru. PDL are deja majoritate ca sa sustina guvernul, urmatoarea tinta e majoritate ca sa schimbe legea electorala cu uninominal intr-un tur sau in 2 tururi ca la primari.
Congresul PNL
Eu nu mai inteleg nimic. Stiu ca sunt femeie si ca e explicabil, cu toate astea...Pe 5-7 martie va avea loc congresul PNL. Deja se cunosc doi candidati: Crin Antonescu si Catarama. Bun. Ok. Asta inteleg. Este bine sa fie concurenta, sustinem competitivitatea, e de inteles. Presa vehiculeaza acum si un al treilea nume: Ludovic Orban. Dl Orban a negat la Antena 3 aceasta stire. Nu inteleg de ce presa tot incearca sa scoata in fata diverse probleme sau neintelegeri ale partidului. Exista aceste neintelegeri? Poate ca da, poate ca nu. Dar nu pot sa cred ca toata lumea se cearta si doar Base tine un partid unit.
Daca distrugem PSD-ul, daca distrugem PNL-ul, unde vom ajunge? Cum spune poza: Back 20 ani! Nu numai PSD-ul ne-ar duce acolo...
marți, 23 februarie 2010
Motiunea lui Crin Antonescu - Prin noi insine, ACUM!
Am vrut sa dau drumul la dialog si la replici asa ca am preluat de pe www.pesurse.ro si motiunea lui Crin Antonescu!
Motiunea unei parti a TNL
Scrisoare deschisa catre presedintele PNL
18/02/2010
destinatar: Crin Antonescu
Scrisoare deschisă către preşedintele PNL, dl. Crin Antonescu
Stimate domnule preşedinte,
În scurt timp, Partidul Naţional Liberal va avea un nou Congres, în care îşi va redefini obiectivele, îşi va stabili direcţiile de acţiune şi îşi va alege noua structură de conducere. Dat fiind momentul cu adevărat crucial pe care îl parcurge nu doar PNL ca partid, ci şi societatea noastră în ansamblu, vă supunem atenţiei câteva aspecte, considerate de noi ca fiind decisive pentru parcursul de viitor al PNL:
Partidul Naţional Liberal a atins, prin efortul dumneavoastră şi al liberalilor care v-am urmat, membri de partid, dar mai ales simpatizanţi, o cotă electorală maximală pentru ultimii 20 de ani, de 20%. Mesajul nostru legat de revoluţia bunului-simţ, de posibilitatea ca în România politica să fie făcută şi altfel, cu onestitate şi integritate, cu respectarea unor valori şi principii, şi-a găsit ecoul în rândul celor aproape 2 milioane de români care ni s-au alăturat. Este un rezultat care ne dă speranţă, încredere şi ne obligă să continuăm.
Transformarea modului de a face politică în România trebuie să înceapă de la noi înşine, de la PNL, de la reforma internă. Mesajele noastre nu pot fi mai departe convingătoare dacă noi înşine nu demonstrăm că suntem cu adevărat altfel, că PNL este un partid care funcţionează pe baza respectării valorilor, în care şansele de a accede şi promova sunt egale.
Cu adevărat remarcabil în rezultatul nostru este că am reuşit să mobilizăm şi să câştigăm de partea noastră oameni tineri, în special din mediul urban, cu un anumit profil intelectual şi moral. Pentru a păstra şi cultiva acest electorat tânăr, urban în cea mai mare parte, educat şi cu dorinţe de depăşire a condiţiei proprii, este nevoie să îi furnizăm modele apropiate, care să îl reprezinte în forurile decizionale ale partidului.
Din păcate, inclusiv prin tineri s-a cultivat în ultimii ani ideea realizării rapide în viaţă prin intermediul politicii. Dar nu a politicii făcute din convingere şi entuziasm, având în spate o viziune, un proiect sau un set de principii, ci din simpla dorinţă cinică de a obţine funcţii în administraţie şi de a dobândi acces la resurse. Ca partid liberal, PNL nu are voie să lase întinerirea clasei politice, în care mulţi români şi-au pus speranţa, să se transforme într-o lozincă fără acoperire şi substanţă, în spatele căreia se perpetuează practici ale trecutului şi se promovează non-valori. PNL este dator să arate că tânăra generaţie poate fi furnizoare de modele reale de comportament, atitudine şi acţiune politică.
Deşi liberal în teorie, sistemul actual de alegeri din partid, pe baza votului individual, s-a dovedit a fi, mai ales în ultimii ani, doar un instrument de mimare a democraţiei interne. În realitate, alegerile interne s-au făcut în mare măsură pe bază de listă, dar nu una asumată şi transparentă, având ca suport un program politic sau o viziune, ci una rezultată din negocieri de culise, din arta compromisului şi jocului la două capete.
Niciodată un astfel de sistem nu va permite accederea în structurile de conducere ale unui partid a unui tânăr, cu un anumit profil intelectual şi moral, care nu beneficiază de acces la resurse, care nu depinde de protectori politici, care nu se pricepe la „cooperative” şi care nu participă la numărat delegaţi la congres, plasându-se strategic în barca probabililor învingători.
Dacă sistemul de vot pe listă, pe bază de moţiune, pe care dumneavoastră îl susţineţi, își propune să aducă în conducerea partidului personalități și oameni incontestabili, care pot revitaliza o echipă care și-a atins deja potențialul, atunci considerăm este cea mai bună opţiune în momentul de faţă. Propunerea dumneavoastră de sistem de vot pe listă sau varianta votului mixt poate deveni astfel unica metodă de democratizare şi deschidere a PNL.
Din conducerea partidelor româneşti lipsesc tinerii cu acest profil, care s-au realizat în mod independent şi pe baza valorii, care nu datorează nimănui nimic, care sunt profesionişti, care au convingeri şi idealuri şi nu sunt în politică pentru bani. PNL nu trebuie să rateze, cu ocazia acestui congres, şansa de a face lucrurile altfel din acest punct de vedere, de a deschide partidul şi de a demonstra că oameni de o asemenea factură au loc în structurile decizionale, sunt apreciaţi şi valorizaţi.
Ar fi un semnal extrem de puternic, pentru toţi tinerii din societatea românească, care gândesc la fel ca noi, care au aceleaşi preocupări ca noi şi resimt profunda criză de valori, principii şi modele autentice cu care societatea românească se confruntă.
Vă adresăm rugămintea de a lua în considerare propunerea noastră de a adăuga echipei dumneavoastră din Biroul Politic Central un astfel de om, un tânăr liberal autentic, educat, care să se fi realizat prin forţe proprii, care să nu datoreze ascensiunea sa niciunui sponsor politic sau financiar şi care să aibă mai presus de toate puterea de a fi liber şi de a reprezenta liberalii de mâine în cadrul conducerii partidului. Alegând un astfel de om lângă dumneavoastră, ne daţi tuturor celor care facem politică din simţ civic, din onestitate şi datorie faţă de milioanele de oameni oneşti din această ţară, speranţa că PNL poate deveni primul partid din România şi singurul care face politică pentru cei pe care îi reprezintă şi nu pentru un grup de privilegiaţi!
Grupul de Iniţiativă Liberal Intelectualul Public
Codrin Scutaru
18/02/2010
destinatar: Crin Antonescu
Scrisoare deschisă către preşedintele PNL, dl. Crin Antonescu
Stimate domnule preşedinte,
În scurt timp, Partidul Naţional Liberal va avea un nou Congres, în care îşi va redefini obiectivele, îşi va stabili direcţiile de acţiune şi îşi va alege noua structură de conducere. Dat fiind momentul cu adevărat crucial pe care îl parcurge nu doar PNL ca partid, ci şi societatea noastră în ansamblu, vă supunem atenţiei câteva aspecte, considerate de noi ca fiind decisive pentru parcursul de viitor al PNL:
Partidul Naţional Liberal a atins, prin efortul dumneavoastră şi al liberalilor care v-am urmat, membri de partid, dar mai ales simpatizanţi, o cotă electorală maximală pentru ultimii 20 de ani, de 20%. Mesajul nostru legat de revoluţia bunului-simţ, de posibilitatea ca în România politica să fie făcută şi altfel, cu onestitate şi integritate, cu respectarea unor valori şi principii, şi-a găsit ecoul în rândul celor aproape 2 milioane de români care ni s-au alăturat. Este un rezultat care ne dă speranţă, încredere şi ne obligă să continuăm.
Transformarea modului de a face politică în România trebuie să înceapă de la noi înşine, de la PNL, de la reforma internă. Mesajele noastre nu pot fi mai departe convingătoare dacă noi înşine nu demonstrăm că suntem cu adevărat altfel, că PNL este un partid care funcţionează pe baza respectării valorilor, în care şansele de a accede şi promova sunt egale.
Cu adevărat remarcabil în rezultatul nostru este că am reuşit să mobilizăm şi să câştigăm de partea noastră oameni tineri, în special din mediul urban, cu un anumit profil intelectual şi moral. Pentru a păstra şi cultiva acest electorat tânăr, urban în cea mai mare parte, educat şi cu dorinţe de depăşire a condiţiei proprii, este nevoie să îi furnizăm modele apropiate, care să îl reprezinte în forurile decizionale ale partidului.
Din păcate, inclusiv prin tineri s-a cultivat în ultimii ani ideea realizării rapide în viaţă prin intermediul politicii. Dar nu a politicii făcute din convingere şi entuziasm, având în spate o viziune, un proiect sau un set de principii, ci din simpla dorinţă cinică de a obţine funcţii în administraţie şi de a dobândi acces la resurse. Ca partid liberal, PNL nu are voie să lase întinerirea clasei politice, în care mulţi români şi-au pus speranţa, să se transforme într-o lozincă fără acoperire şi substanţă, în spatele căreia se perpetuează practici ale trecutului şi se promovează non-valori. PNL este dator să arate că tânăra generaţie poate fi furnizoare de modele reale de comportament, atitudine şi acţiune politică.
Deşi liberal în teorie, sistemul actual de alegeri din partid, pe baza votului individual, s-a dovedit a fi, mai ales în ultimii ani, doar un instrument de mimare a democraţiei interne. În realitate, alegerile interne s-au făcut în mare măsură pe bază de listă, dar nu una asumată şi transparentă, având ca suport un program politic sau o viziune, ci una rezultată din negocieri de culise, din arta compromisului şi jocului la două capete.
Niciodată un astfel de sistem nu va permite accederea în structurile de conducere ale unui partid a unui tânăr, cu un anumit profil intelectual şi moral, care nu beneficiază de acces la resurse, care nu depinde de protectori politici, care nu se pricepe la „cooperative” şi care nu participă la numărat delegaţi la congres, plasându-se strategic în barca probabililor învingători.
Dacă sistemul de vot pe listă, pe bază de moţiune, pe care dumneavoastră îl susţineţi, își propune să aducă în conducerea partidului personalități și oameni incontestabili, care pot revitaliza o echipă care și-a atins deja potențialul, atunci considerăm este cea mai bună opţiune în momentul de faţă. Propunerea dumneavoastră de sistem de vot pe listă sau varianta votului mixt poate deveni astfel unica metodă de democratizare şi deschidere a PNL.
Din conducerea partidelor româneşti lipsesc tinerii cu acest profil, care s-au realizat în mod independent şi pe baza valorii, care nu datorează nimănui nimic, care sunt profesionişti, care au convingeri şi idealuri şi nu sunt în politică pentru bani. PNL nu trebuie să rateze, cu ocazia acestui congres, şansa de a face lucrurile altfel din acest punct de vedere, de a deschide partidul şi de a demonstra că oameni de o asemenea factură au loc în structurile decizionale, sunt apreciaţi şi valorizaţi.
Ar fi un semnal extrem de puternic, pentru toţi tinerii din societatea românească, care gândesc la fel ca noi, care au aceleaşi preocupări ca noi şi resimt profunda criză de valori, principii şi modele autentice cu care societatea românească se confruntă.
Vă adresăm rugămintea de a lua în considerare propunerea noastră de a adăuga echipei dumneavoastră din Biroul Politic Central un astfel de om, un tânăr liberal autentic, educat, care să se fi realizat prin forţe proprii, care să nu datoreze ascensiunea sa niciunui sponsor politic sau financiar şi care să aibă mai presus de toate puterea de a fi liber şi de a reprezenta liberalii de mâine în cadrul conducerii partidului. Alegând un astfel de om lângă dumneavoastră, ne daţi tuturor celor care facem politică din simţ civic, din onestitate şi datorie faţă de milioanele de oameni oneşti din această ţară, speranţa că PNL poate deveni primul partid din România şi singurul care face politică pentru cei pe care îi reprezintă şi nu pentru un grup de privilegiaţi!
Grupul de Iniţiativă Liberal Intelectualul Public
Codrin Scutaru
miercuri, 17 februarie 2010
PNL analizeaza desfiintarea functiei de Sef al Statului
preluare nobasescuday.blogspot.com
Fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu, a elaborat un proiect de modificare a Constituției, intrat în posesia Inpolitics, care prevede nici mai mult, nici mai puțin, decît desființarea funcției de președinte al României, propunerea sa urmînd să fie dezbătută în partid și la congresul formațiunii.
De ce nu mai avem nevoie de președinte?
Tudor Chiuariu, deputat PNL şi fost Ministru al Justiţiei, a lansat astăzi în dezbatere publică proiectul său pentru revizuirea Constituţiei, intitulat „Constituţia Libertăţii”. Proiectul va fi supus spre dezbatere Biroului Politic, Delegaţiei Permanente şi Congresului Partidului Naţional Liberal. De asemenea, orice cetăţean interesat poate trimite observaţiile şi comentariile sale pe site-ul www. tudor-chiuariu.ro. Probabil cea mai radicală propunere este cea de desființare a funcției de șef al statului, pe care Chiuariu o argumentează astfel: ”Preşedintele nu poate fi arbitru, fiindcă nu e independent de partide. Funcţia de preşedinte e paralizată de propriul dualism: şef al executivului şi şef al statului. Atribuţiile executive sunt reduse şi fără o responsabilitate clară.Cele de şef al statului impun o imparţialitate pe care niciun preşedinte nu a manifestat-o, pentru că la finalul mandatului devine dependent de partidul din care a provenit şi de care are nevoie pentru a fi reales”. Fostul ministru a stabilit și cum vor fi distribuite sarcinile președintelui:
Prerogativele funcţiei de Preşedinte vor fi preluate după cum urmează:
- cele executive, în domeniul politicii externe, securităţii naţionale şi ordinii publice, de către Primul-ministru, care va fi preşedintele CSAT;
- cele privind reexaminarea legilor, numirea în funcţii publice (cu excepţia magistraţilor, care vor fi numiţi în funcţie de Preşedintele ÎCCJ, respective Procurorul General), decorarea şi graţierea, de către Primul-ministru;
- cele referitoare la procedura de desemnare a Primului-ministru, de către preşedintele Curţii Constituţionale.
Fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu, a elaborat un proiect de modificare a Constituției, intrat în posesia Inpolitics, care prevede nici mai mult, nici mai puțin, decît desființarea funcției de președinte al României, propunerea sa urmînd să fie dezbătută în partid și la congresul formațiunii.
De ce nu mai avem nevoie de președinte?
Tudor Chiuariu, deputat PNL şi fost Ministru al Justiţiei, a lansat astăzi în dezbatere publică proiectul său pentru revizuirea Constituţiei, intitulat „Constituţia Libertăţii”. Proiectul va fi supus spre dezbatere Biroului Politic, Delegaţiei Permanente şi Congresului Partidului Naţional Liberal. De asemenea, orice cetăţean interesat poate trimite observaţiile şi comentariile sale pe site-ul www. tudor-chiuariu.ro. Probabil cea mai radicală propunere este cea de desființare a funcției de șef al statului, pe care Chiuariu o argumentează astfel: ”Preşedintele nu poate fi arbitru, fiindcă nu e independent de partide. Funcţia de preşedinte e paralizată de propriul dualism: şef al executivului şi şef al statului. Atribuţiile executive sunt reduse şi fără o responsabilitate clară.Cele de şef al statului impun o imparţialitate pe care niciun preşedinte nu a manifestat-o, pentru că la finalul mandatului devine dependent de partidul din care a provenit şi de care are nevoie pentru a fi reales”. Fostul ministru a stabilit și cum vor fi distribuite sarcinile președintelui:
Prerogativele funcţiei de Preşedinte vor fi preluate după cum urmează:
- cele executive, în domeniul politicii externe, securităţii naţionale şi ordinii publice, de către Primul-ministru, care va fi preşedintele CSAT;
- cele privind reexaminarea legilor, numirea în funcţii publice (cu excepţia magistraţilor, care vor fi numiţi în funcţie de Preşedintele ÎCCJ, respective Procurorul General), decorarea şi graţierea, de către Primul-ministru;
- cele referitoare la procedura de desemnare a Primului-ministru, de către preşedintele Curţii Constituţionale.
luni, 15 februarie 2010
15 februarie - Ziua Internationala a Copilului cu Cancer
Pe 15 ianuarie 2002, parinti din toata lumea s-au unit pentru prima oara pentru o cauza comuna, aceea de a ajuta ca toti copiii bolnavi de cancer sa primeasca cel mai bun tratament si ingrijire. Aceasta zi a fost declarata de catre ICCCPO („Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer”), Ziua Internationala a Copilului cu Cancer. Din 2003, a fost aleasa data de 15 februarie pentru sarbatorirea acestei zile.
Pe 15 februarie anul acesta, organizatii din intreaga lume vor participa la Ziua Internationala a Copilului cu Cancer pentru a informa despre situatia copiilor bolnavi si discrepantele care exista intre tarile dezvoltate si cele in dezvoltare in ceea ce priveste calitatea tratamentului si ingrijirii acordate pacientilor juvenili care sufera de aceasta boala.
Scopul acestei zile este:
- sa atraga atentia asupra celor 200.000 de copii cu cancer de pretutindeni, depistati in fiecare an, din care doar 20% primesc tratamentul adecvat;
- sa se informeze publicului despre cancerul la copii;
- sa se organizeze evenimente, cu strangere de fonduri, pentru organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer pentru a-si finanta programele la nivel local;
- sa se promoveze proiectele si activitatile desfasurate de organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer, locale.
Pe 15 februarie anul acesta, organizatii din intreaga lume vor participa la Ziua Internationala a Copilului cu Cancer pentru a informa despre situatia copiilor bolnavi si discrepantele care exista intre tarile dezvoltate si cele in dezvoltare in ceea ce priveste calitatea tratamentului si ingrijirii acordate pacientilor juvenili care sufera de aceasta boala.
Scopul acestei zile este:
- sa atraga atentia asupra celor 200.000 de copii cu cancer de pretutindeni, depistati in fiecare an, din care doar 20% primesc tratamentul adecvat;
- sa se informeze publicului despre cancerul la copii;
- sa se organizeze evenimente, cu strangere de fonduri, pentru organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer pentru a-si finanta programele la nivel local;
- sa se promoveze proiectele si activitatile desfasurate de organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer, locale.
joi, 11 februarie 2010
DURERE!
Cateodata urasc lumea in care traim si neputinta pe care o avem. Problema este ca ne sesizam doar cand i se intampla unui om mare acest lucru...cand sunt mii de batrani in aceeasi situatie facand acelasi gest, ascunzandu-si in palma lacrimile rusinii si ale neputintei. Nimeni, indiferent de ce a facut in viata, nu merita o astfel de batranete! E cu atat mai dureros cand li se intampla unor oameni care ne-au bucurat zeci de ani inimile!
In momentul de fata am inima plina de durere, pentru ei, pentru toti batranii care nu se pot bucura de o batranete linistita si senina. Cand se va schimba ceva?
In momentul de fata am inima plina de durere, pentru ei, pentru toti batranii care nu se pot bucura de o batranete linistita si senina. Cand se va schimba ceva?
miercuri, 10 februarie 2010
Bucurestiul inundat!
Am iesit azi din casa...primul pas, fleosc, in balta, pana deasupra gleznei! Ce fericire! Eu ca o floare, in cizmulite, cu hainuta alba, cu posetuta, sa merg la birou...Zic: "Hai, ca n-o fi atat de rau mai departe!". Hmmm...greseala! Toate trotuarele si soselele inundate. Noi, amaratii, care nu avem masina si trebuie sa ajungem la serviciu cu metroul, la un moment dat circulam pe mijlocul soselei, printre masini.
O imagine de groaza pentru o capitala europeana. Masini blocate, oameni printre ele, o lupta continua sa ajungi la un metrou...Sa te cocoti pe nameti semiinghetati, sa aluneci, sa cazi in balta, sa te ridici, sa-ti rupi picioarele, mainile si alte parti ale corpului...Este rusinos!
Bun, nu te poti pune cu fortele naturii! Asta inteleg, este logic! Dar poti sa cureti strazile si trotuarele de la prima ninsoare? Iti poti lua toate masurile de precautie? "Poa' sa ninga, poa' sa ploua, am canadiana noua!". Aceasta apa este de la ghetusul format pe trotuare care nu a fost curatat.
Acum ce facem? Ne luam barci? Ne facem marinari (ceea ce nu ar fi tocmai rau pentru ca este o meserie de viitor...), inotam pana acasa?
In momentul de fata sunt la birou, cu blugii suflecati pana la genunchi, in picioarele goale si sosetele la uscat! Multumim administratiei Capitalei!
O imagine de groaza pentru o capitala europeana. Masini blocate, oameni printre ele, o lupta continua sa ajungi la un metrou...Sa te cocoti pe nameti semiinghetati, sa aluneci, sa cazi in balta, sa te ridici, sa-ti rupi picioarele, mainile si alte parti ale corpului...Este rusinos!
Bun, nu te poti pune cu fortele naturii! Asta inteleg, este logic! Dar poti sa cureti strazile si trotuarele de la prima ninsoare? Iti poti lua toate masurile de precautie? "Poa' sa ninga, poa' sa ploua, am canadiana noua!". Aceasta apa este de la ghetusul format pe trotuare care nu a fost curatat.
Acum ce facem? Ne luam barci? Ne facem marinari (ceea ce nu ar fi tocmai rau pentru ca este o meserie de viitor...), inotam pana acasa?
In momentul de fata sunt la birou, cu blugii suflecati pana la genunchi, in picioarele goale si sosetele la uscat! Multumim administratiei Capitalei!
luni, 8 februarie 2010
Bugetul Ministresei!
Elena Udrea da 5 milioane de euro pe actiuni de imagine
Iata! Eu pot sa cataloghez ce s-a intamplat in impartirea ciolanului, adica a bugetului, drept nesimtire! Bine, intr-adevar, Ministresa Udrea are un buget injumatatit acum, fata de anul trecut. Cu toate astea, 5 milioane de euro? Pentru actiuni de imagine? Pentru cizme Dior?
Acum stiu de ce vreau sa ma fac ministru cand o sa fiu mare! Nu pentru a schimba ceva! Ci pentru cizme Dior si buget de 5 milioane de euro!
Asteptam acum ca Guvernul sa plateasca salariile, pensiile si alte chestii insignifiante...daca tot i-au dat Lenutei 5 milioane de euro sa mearga la shopping!
Acum stiu de ce vreau sa ma fac ministru cand o sa fiu mare! Nu pentru a schimba ceva! Ci pentru cizme Dior si buget de 5 milioane de euro!
Asteptam acum ca Guvernul sa plateasca salariile, pensiile si alte chestii insignifiante...daca tot i-au dat Lenutei 5 milioane de euro sa mearga la shopping!
Dragobetele coboara in strada!
TNL 6 a pregatit pentru Dragobete o actiune inedita pentru cuplurile din Sectorul 6. Daca va intalniti cu echipele TNL, faceti o declaratie de dragoste persoanei iubite si veti intra in concurs pentru multe, multe premii, de la carti, bilete la teatru, cina romantica, bilete VIP la film sau chiar un weekend la munte!
Deschide-ti sufletul de Dragobete!
Deschide-ti sufletul de Dragobete!
duminică, 7 februarie 2010
Actiune pe Iuliu Maniu
Ieri, a fost un viscol de nedescris! Circulatia pe strazi oprita, oamenii nu puteau iesi nici macar din bloc. La initiativa cabinetului parlamentar al deputatului PNL, Cornel Pieptea, noi, cativa tineri din PNL 6 am iesit in fata blocului, pe Iuliu Maniu si am dat zapada de pe scari si strada. Inarmati cu lopeti si alte unelte, luate de la administratorul blocului, am facut aceasta treaba timp de cateva ore!
Ce m-a frapat pe mine a fost ca:
1. Niciun locatar nu a iesit sa ne ajute, desi ne felicitau de la geam. Cativa mai indrazneti au coborat si ne-au privit!
2. A trecut un domn cu copilul pe sanie si replica lui a fost: "Ia uite si la liberalii astia! Strica derdelusul la copii!".
Pai e frumos asa, domnule draga? Ati uitat de sintagma "Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi in altii!"? Conteaza chiar atat de mult optiunile politice incat sa orbesti cand e cazul sa apreciezi un gest frumos si de bun simt?
Pana una alta, felicitari colegilor de la TNL Sector 6!
Ce m-a frapat pe mine a fost ca:
1. Niciun locatar nu a iesit sa ne ajute, desi ne felicitau de la geam. Cativa mai indrazneti au coborat si ne-au privit!
2. A trecut un domn cu copilul pe sanie si replica lui a fost: "Ia uite si la liberalii astia! Strica derdelusul la copii!".
Pai e frumos asa, domnule draga? Ati uitat de sintagma "Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi in altii!"? Conteaza chiar atat de mult optiunile politice incat sa orbesti cand e cazul sa apreciezi un gest frumos si de bun simt?
Pana una alta, felicitari colegilor de la TNL Sector 6!
joi, 4 februarie 2010
Ce bine ca stam in sectorul 6....
Ma simt binecuvantata de faptul ca traiesc in sectorul 6. Iata de ce!
http://www.libertatea.ro/stire/primarul-
http://www.libertatea.ro/stire/primarul-poteras-vrea-legalizarea-sexului-in-spatii-publice-special-amenajate-274760.html
miercuri, 3 februarie 2010
Legea electorala
Acum ceva zile a apărut tema modificării legii electorale, în sensul introducerii votului uninominal în două tururi de scrutin, pe sistem francez. Modificarea sistemului electoral (variabila independentă) poate genera o modificare în sistemul de partide (variabila dependentă). Ca să nu mai adaug în ecuaţie şi posibila modificare a legii electorale, care va favoriza de această dată primele două partide mari.
Nu este vorba doar de modificarea sistemului de vot. În ultimii ani, România s-a îndepărtat de modelul democraţiei de tip consensualist şi se orientează spre o democraţie de tip majoritarist, în care câştigătorul ia totul.
Este tipul de democraţie pe care îl are în plan Preşedintele Băsescu şi alţi lideri politici. Parlamentul unicameral, întărirea prerogativelor prezidenţiale, reducerea numărului de parlamentari, sistemul de vot uninominal majoritar sunt aspecte cheie ale modificării cadrului politic şi instituţional în România postintegrare.
Si PNL-ul ce face? Ce va face?
Nu este vorba doar de modificarea sistemului de vot. În ultimii ani, România s-a îndepărtat de modelul democraţiei de tip consensualist şi se orientează spre o democraţie de tip majoritarist, în care câştigătorul ia totul.
Este tipul de democraţie pe care îl are în plan Preşedintele Băsescu şi alţi lideri politici. Parlamentul unicameral, întărirea prerogativelor prezidenţiale, reducerea numărului de parlamentari, sistemul de vot uninominal majoritar sunt aspecte cheie ale modificării cadrului politic şi instituţional în România postintegrare.
Si PNL-ul ce face? Ce va face?
Am revenit!
Dupa o perioada lunga si destul de grea in viata mea, revenit pe baricade.
In continuare consider ca politica este singurul mod in care putem face ceva. In continuare cred ca doar implicandu-ne vom face o diferenta si o schimbare. 4% din tinerii din Romania sunt interesati de politica si mult mai putini din ei chiar fac politica sau decid sa se implice. In conditiile astea, de ce strigam ca nu se intampla nimic? De ce comentam pe la colturi de bloc ca nu e buna clasa politica? De ce ne intalnim in baruri si ne "pricepem" la politica, dar nu facem nimic?
Pentru ca asa am fost obisnuiti. Tot romanul se pricepe la fotbal si la politica. Si asa cum comentam pe stadion ca arbitrul a furat, cutare jucator trebuia sa dea pasa invers si nu astfel, asa comentam de pe marginile politicii. De ce cutare a facut nu stiu ce declaratie, de ce legea nu permite dezvoltarea tinerilor antreprenori, de ce platesc TVA si impozit la stat aproape jumatate din banii pe care i-am facut in decursul anului, de ce nu se dau case, job-uri tinerilor? De ce? De ce?
De ce trebuie sa fie altii vinovati pentru viitorul nostru? De ce nu luam viata in propriile maini si de ce nu incercam sa facem ceva? De ce nu ne implicam?
Acestea sunt adevaratele intrebari!
In continuare consider ca politica este singurul mod in care putem face ceva. In continuare cred ca doar implicandu-ne vom face o diferenta si o schimbare. 4% din tinerii din Romania sunt interesati de politica si mult mai putini din ei chiar fac politica sau decid sa se implice. In conditiile astea, de ce strigam ca nu se intampla nimic? De ce comentam pe la colturi de bloc ca nu e buna clasa politica? De ce ne intalnim in baruri si ne "pricepem" la politica, dar nu facem nimic?
Pentru ca asa am fost obisnuiti. Tot romanul se pricepe la fotbal si la politica. Si asa cum comentam pe stadion ca arbitrul a furat, cutare jucator trebuia sa dea pasa invers si nu astfel, asa comentam de pe marginile politicii. De ce cutare a facut nu stiu ce declaratie, de ce legea nu permite dezvoltarea tinerilor antreprenori, de ce platesc TVA si impozit la stat aproape jumatate din banii pe care i-am facut in decursul anului, de ce nu se dau case, job-uri tinerilor? De ce? De ce?
De ce trebuie sa fie altii vinovati pentru viitorul nostru? De ce nu luam viata in propriile maini si de ce nu incercam sa facem ceva? De ce nu ne implicam?
Acestea sunt adevaratele intrebari!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)