Asculta Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

luni, 15 februarie 2010

15 februarie - Ziua Internationala a Copilului cu Cancer

Pe 15 ianuarie 2002, parinti din toata lumea s-au unit pentru prima oara pentru o cauza comuna, aceea de a ajuta ca toti copiii bolnavi de cancer sa primeasca cel mai bun tratament si ingrijire. Aceasta zi a fost declarata de catre ICCCPO („Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer”), Ziua Internationala a Copilului cu Cancer. Din 2003, a fost aleasa data de 15 februarie pentru sarbatorirea acestei zile.

Pe 15 februarie anul acesta, organizatii din intreaga lume vor participa la Ziua Internationala a Copilului cu Cancer pentru a informa despre situatia copiilor bolnavi si discrepantele care exista intre tarile dezvoltate si cele in dezvoltare in ceea ce priveste calitatea tratamentului si ingrijirii acordate pacientilor juvenili care sufera de aceasta boala.

Scopul acestei zile este:
- sa atraga atentia asupra celor 200.000 de copii cu cancer de pretutindeni, depistati in fiecare an, din care doar 20% primesc tratamentul adecvat;
- sa se informeze publicului despre cancerul la copii;
- sa se organizeze evenimente, cu strangere de fonduri, pentru organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer pentru a-si finanta programele la nivel local;
- sa se promoveze proiectele si activitatile desfasurate de organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer, locale.

2 comentarii:

MARIN spunea...

Este ONEST ca cineva sa se gandeasca la acesti copii, dar TRIST ca omenirea a ajuns sa marcheze si o astfel de zi.

Andreea Alexandra Iancu spunea...

Este intr-adevar foarte trist!