Asculta Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

joi, 11 februarie 2010

DURERE!


Cateodata urasc lumea in care traim si neputinta pe care o avem. Problema este ca ne sesizam doar cand i se intampla unui om mare acest lucru...cand sunt mii de batrani in aceeasi situatie facand acelasi gest, ascunzandu-si in palma lacrimile rusinii si ale neputintei. Nimeni, indiferent de ce a facut in viata, nu merita o astfel de batranete! E cu atat mai dureros cand li se intampla unor oameni care ne-au bucurat zeci de ani inimile!
In momentul de fata am inima plina de durere, pentru ei, pentru toti batranii care nu se pot bucura de o batranete linistita si senina. Cand se va schimba ceva?

8 comentarii:

Andreea Alexandra Iancu spunea...

Reactie la postarea aceasta pe facebook:

Camy Mitroi
Lasa ca pe moshii astia asa i-a invatat alt sistem cu bani multi moca.Eu nu inteleg ce-i trebuie unui mosh 5000 de ron pe luna.Ce face cu ei!? In conditiile in care un tanar care are norocul sa prinda un loc de munca nu ia mai mult decat 1500 de ron.Si bascha, moshii astia nu traiesc din pensie, ca au stiut sa se aranjeze in vremuri mai bune - mai ... See Moreau vreo 2-3 vile prin bucuresti care le dau in chirie, terenuri in arenda pe la Braila sau pe la mama naibii, cunosc cazuri concrete.Eu nu-i vaiat p-astia...zi-mi si mie ce face Lis cu banii!?Sa fim seriosi...

Andreea Alexandra Iancu spunea...

Dupa ce i-am spus ca nu imi provoaca decat greata si nu pot face comentarii in plus, doamna se justifica:

Camy Mitroi
p.s. ma ingrijoreaza soarta tineretului care traieste la limita in tara asta, si ajung ori someri ori salahori in occident...e usor sa fii dreamer pe banii altora :)

Andreea Alexandra Iancu spunea...

Raspunsul meu:

Andreea Alexandra Iancu
Doamna Mitroi, eu sunt tanara si am grija singura de soarta mea. Cei care suntem in stare sa muncim, sa o facem! Nu moare nimeni de foame daca vrea sa munceasca! Sa nu mai asteptam sa ne puna cineva in gura mancarea. Eu nu stau cu mana intinsa la nimeni, atata timp cat am putere, creier si doua maini. In schimb, imi pasa de cei care sunt neajutorati!


CE ma socheaza este ca astfel de oameni voteaza...

MARIN spunea...

Domnisoara ANDREEA,
Nu am sa uit nici-odata cuvintele maestrului: “se pare ca am calculat gresit si am trait mai mult decat trebuia”, sau “Într-un fel sunt mândru că am fost aruncat în pauperitate întrucât întreg poporul a fost obligat să accepte o stare de pauperizare. Totul îmi reflectă o stare de popor adus în pragul sărăciei, o situaţie nu ridicolă, de filmele de comedie…..”
Desi am 49 de ani, va marturisesc sincer am avut lacrimi in ochi cand l-am auzit pe maestru pronuntand aceste cuvinte care reflecta, mai mult decat excelent, conditia umana a omului de varsta a 3-a din Romania (si chiar a celei mai mari parti a populatiei).
Putini suntem in stare sa dovedim atata putere de a calca in picioare umilinta la care suntem supusi zi de zi si de a nu ne erija drept elite in fata celor multi, acceptand cu demnitate, verticalitate (fara a cere anumite privilegii) si chiar cu mandrie (precum maestrul Lucian) alaturarea la conditia celor multi si necajiti in aceasta tara.
Este extraordinar si, in acelasi timp foarte trist, cum maestru Lucian ia asupra sa intreaga vina scuzandu-se in fata unei natiuni ca a ajuns sa indure aceasta umilinta a Guvernului roman doar pentru faptul ca Dumnezeu ia dat zile ca sa apuce si aceste vremuri nenorocite.
PACAT !
NE CEREM SCUZE MAESTRE PENTRU CEEA CE PATIMITI !

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Andreea,

Nu vreau sa spun prea multe!

Spun doar asta:
http://constantin-brincus.blogspot.com/2009/12/romania-de-azi.html

Mai spun si asta:

http://constantin-brincus.blogspot.com/2010/01/de-ce-imi-displace-ca-sunt-roman.html


Cam asta e! Din pacate!

O zi buna!

Andreea Alexandra Iancu spunea...

Bine-ai venit, Costi!

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Andreea,

Bine ai venit si tu in "blogroll-ul meu". In privinta apartenentei la culorile galben-albastre, iti zic ca le-am adoptat din 1997, dupa ce, prin perioada 1930-1949, bunicul meu .... in fine, vezi tu pe blog despre ce e vorba!

Oricum, sper ca, in per. 04-07 martie, vom fi avut ocazia de a vorbi "live"!
Ce spui?

Andreea Alexandra Iancu spunea...

Sigur ca da, Costi! Eu voi fi prezenta la Congres!